Termeni si Conditii

Termeni și condiții

Termeni si conditii de folosire

Bine ati venit pe site-ul hobbyplanet.ro. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website prezentate mai jos. Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestia si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

Orak Engineering Software Ro  S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza si hobbyplanet.ro, in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului hobbyplanet.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Definitii:

Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului hobbyplanet.ro, va fi denumita Client.

Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul hobbyplanet.ro, vor fi denumite in continuare continut.

Aplicabilitate

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate website-urile din domeniul hobbyplanet.ro si pentru care Orak Engineering Software Ro  S.R.L. are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul hobbyplanet.ro vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv site si/sau site-uri in cele ce urmeaza.

In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

Drepturi de autor

Orak Engineering Software Ro S.R.L. este autorul site-urilor si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, icoane, fotografii, clipuri audio/video, samd sunt proprietatea aniversaria sau sunt licentiate de hobbyplanet.ro pentru a fi folosite. Daca aveti de raportat o eventuala incalcare a drepturilor de autor. o puteti face la adresa: contact@hobbyplanet.ro

Licente de utilizare

hobbyplanet.ro va acorda o licenta limitata pentru a accesa/vizita site-ul, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord din partea hobbyplanet.ro. Aceasta licenta nu include:

  • revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate pe site;
  • download-ul sau copierea informatiilor legate de conturi utilizator;
  • utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.

hobbyplanet.ro va acorda o licenta limitata, revocabila si ne-exclusiva de a va crea un hyperlink catre pagina home a site-ului atata vreme cat acest link nu descrie hobbyplanet.ro sau un partener/afiliat al acestuia de o maniera falsa, gresita sau jignitoare. Licenta acordata nu va permite utilizarea in cadrul acestui hyperlink a marcii hobbyplanet.ro fara acordul prealabil scris al Orak Engineering Software Ro  S.R.L.

Continutul site-urilor, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al Orak Engineering Software Ro S.R.L.

Declaratia de conformitate a produselor

Noi, Orak Engineering Software Ro  S.R.L., declaram pe propria raspundere ca produsele prezentate pe hobbyplanet.ro si comercializate de Orak Engineering Software Ro  S.R.L. sunt in conformitate cu urmatoarele prevederi: standardele de firma ale producatorilor, alte regulamente comerciale.

Imaginile produselor prezentate pe hobbyplanet.ro sunt folosite exclusiv cu titlu de prezentare. Informatiile produselor prezentate pe hobbyplanet.ro sunt extrase din documentatii oferite in mod specific ori public de catre producatori sau de catre importatorii/reprezentantii acestora in Romania. Orak Engineering Software Ro S.R.L. sau hobbyplanet.ro nu isi asuma raspunderea pentru autenticitatea informatiilor puse la dispozitie de catre producatori sau de catre importatorii/reprezentantii acestora in Romania.

Marci

Site-ul este furnizat de catre hobbyplanet.ro pe o baza „asa cum este” si „atat cat este disponibil”. hobbyplanet.ro nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la hobbyplanet.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Orak Engineering Software Ro S.R.L. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

Continutul site-ului hobbyplanet.ro a fost alcatuit cu cea mai mare atentie pentru introducerea corecta a datelor si respectarea acuratetii informatiilor. Totusi erorile nu sunt imposibile.

De aceea, Orak Engineering Software Ro S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu a fost efectuata, Orak Engineering Software Ro S.R.L. isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara o notificare prealabila de catre producatori.

Dimensiunea baloanelor folie trecuta in titlu si in descrierea de produs, este dimensiunea acestora inainte de a fi umflate.

Baloanele se livreaza neumflate.

Valoarea maxima a obligatiilor Orak Engineering Software Ro S.R.L., fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este egala cu valoarea produselor incasata de Orak Engineering Software Ro S.R.L. de la clientul respectiv. Orak Engineering Software Ro S.R.L. nu poate fi facut raspunzator pentru cheltuielile conexe (transport, comisioane bancare, etc.) sau alte prejudicii cauzate clientului datorita nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a produsului/produselor.

Orak Engineering Software Ro S.R.L. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site. Orak Engineering Software Ro S.R.L. nu acorda nici un fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui site. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe site sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului.

Termene de livrare.

Termenul de livrare a produselor comandate de pe site-ul hobbyplanet.ro, se incadreaza intre 24 ore si 72 ore, in functie de modul de livrare ales de catre client si/sau de stocul de produse existent la Orak Engineering Software Ro S.R.L.

In cazuri exceptionale, cu acordul clientului, Orak Engineering Software Ro S.R.L. poate mari termenul de livrare.

Securitate

Daca utilizati site-ul sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe site cu contul si parola dumneavoastra.

Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nefiind furnizate/vandute unei terte parti.

hobbyplanet.ro nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, samd, vor fi pedepsite conform legii.

Comunicari

Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura site-ului, respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala, ale aniversaria sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailing-uri de masa, sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. hobbyplanet.ro isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.

Prin trimiterea unei astfel de informatii, daca nu este altfel specificat, acordati hobbyplanet.ro si partenerilor/afiliatilor sai licenta/dreptul gratuit, ne-exclusiv, perpetuu, irevocabil si sub-licentiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afisa pe orice fel de medii, in toata lumea. Acordati dreptul hobbyplanet.ro si partenerilor/afiliatilor sai de a utiliza numele pe care l-ati trimis in conjunctie cu informatia, daca acestia vor decide astfel. Declarati si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu Termenii si conditiile de utilizare, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral hobbyplanet.ro sau partenerii/afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa.

Minori

hobbyplanet.ro nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. Hobbyplanet.ro poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati acest site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Politica de confidentialitate

Va rugam sa accesati si sectiunea Politica de confidentialitate care se aplica de asemenea accesului/vizitei dumneavoastra pe site.

Legislatie

Termenii si conditiile de folosire se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Orak Engineering Software Ro S.R.L. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Orak Engineering Software Ro S.R.L.

Pentru intrebari, nelamuriri, probleme legate de site sau procesare comenzi va rugam sa ne contactati in scris la adresa contact@hobbyplanet.ro.

Sesizari si reclamati. Solutionarea alternativa a litigiilor (SAL/SOL)

Prezentul document este supus legii romane. In cazul unor eventuale litigii aparute intre Orak Engineering Software Ro S.R.L. si Client se va incerca intai rezolvarea pe cale amiabila a acestora. Procedura de mai jos reprezenta o dovada a disponibilitatii Orak Engineering Software Ro S.R.L. de a solutiona rapid, eficient, amiabil, alternativ, extra-judiciar, sesizarile/reclamatiile/litigiile in care este parte, uzitand de toate mecanismele si masurile legale aplicabe in Romania.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Clientii au la dispozitie oricand posibilitatea transmiterii respectivei reclamatii in forma electronica la adresa offce@hobbyplanet.ro sau prin posta la adresa Splaiul Unirii 313, sector 3, Bucuresti. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau a sesizarilor de catre Orak Engineering Software Ro S.R.L. este de 30 de zile calendaristice de la data primirii acestora.

In cazul in care Clientii nu primesc un raspuns la expirarea celor 30 zile de la Orak Engineering Software Ro S.R.L. sau primesc un raspuns peste acest termen de la Orak Engineering Software Ro S.R.L. sau sunt nemultumiti asupra modului in care a fost gestionata sesizarea/reclamatia de catre Orak Engineering Software Ro S.R.L. pot apela la procedurile alternative de solutionare (SAL/SOL) prezentate mai jos si ulterior instantelor de judecata competente din Municipiul Bucuresti. SAL reprezintă un mecanism alternativ sistemului judiciar, prin care este oferit consumatorilor posibilitatea de soluţionare a litigiilor potentiale, atunci când se confruntă cu o problemă legată de achiziționarea unui Bun si/sau a unui Serviciu. Astfel, sesizarile sau reclamațiile împotriva comercianților vor fi prezentate voluntar de către consumatori, urmând a fi soluționate într-un mod independent, imparțial, transparent, rapid și echitabil. Accesarea acestei modalitati alternative de solutionare poate fi realizată atât online, cât si prin metodele clasice, pe suport hârtie sau pe alt suport durabil.

In vederea solutionarii alternative a litigiilor, sesizarea sau reclamatia Clientului poate fi depusa in scris direct la Direcția de Soluționare Alternativă a Litigiilor a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor la urmatoarele date de contact: adresa: Bucuresti, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod postal 011865, tel: 021.307.67.69; fax: 021.314.34.62, e-mail: dsal@anpc.ro. Direcția Alternativă de Soluționare a Litigiilor a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor este competentă să soluționeze alternativ litigiile naționale și transfrontaliere care decurg din contractele de vânzare sau contractele de servicii încheiate cu un comerciant care își desfășoară activitatea în România și este inclusă în lista entităților SAL la nivel european, disponibil la urmatorul link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.adr.show2”. Pentru si mai multe detalii, Clientii pot accesa link-ul afisat in site in sectiunea ANPC – SAL. Avand in vedere dispozitiile Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de consum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 si a Directivei 2009/22/CE, Utilizatorul/Cumparatorul are posibilitatea de a opta pentru solutionarea pe cale extrajudiciara a eventualelor litigii, si prin utilizarea platformei europene de solutionare online a litigiilor (platforma SOL), instrument digital creat de Comisia Europeana pentru a facilita solutionarea independenta, impartiala, transparenta, eficace, rapida si echitabila, pe cale extrajudiciara, a litigiilor care privesc obligatiile contractuale rezultate din contractele de vanzare sau de prestare de servicii online dintre un consumator care isi are resedinta in Uniunea Europeana si un comerciant stabilit in Uniunea Europeana. In acest sens, poate fi accesat link-ul existent in sectiunea: Solutionarea Online a litigiilor. SAL si SOL nu reprezinta doua mecanisme diferite pentru solutionarea eventualelor sesizari/reclamatii. Clientul intelege ca soutionarea alternativa a litigiilor si solutionarea online a litigiilor subzista ca un singur mecanism, reprezentand unul si acelasi instrument existand intre acestea o identitate de scop, obiect si finalitate. Clientul intelege ca distinctia dintre SAL si respectiv SOL este reprezentata de modalitatea de accesare / formatul initial al respectivei sesizari/reclamatii, astfel incat in cazul SAL forma de adresare a consumatorului este una de tip clasic, in scris (pe email, pe cale postala) pe care in cazul SOL, consumatorul opteaza pentru utilizarea completarii unui formular existent pe o platfoma digitala, exclusiv online. In cazul in care solutionarea amiabila ori alternativa a sesizarilor/reclamatiilor/litigiilor nu va fi posibila, ori nu se va ajunge la un consens mutual, acestea vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Conditii de garantie

Orak Engineering Software Ro S.R.L. răspunde, în perioada de garanţie, pentru calitatea produselor vândute. Garanţia se acordă în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 şi O.G. nr. 21/1992 şi valabile la data cumpărării.

Garantia pentru produsele care nu sunt insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza la sediul Orak Engineering Software Ro S.R.L. prezentat in pagina de contact de catre Orak Engineering Software Ro S.R.L., prin repararea, inlocuirea sau returnarea contravalorii produsului defect.

Daca după achiziţie se constată un defect de fabricaţie sau de material, clientul are dreptul să ceară repararea sau înlocuirea produsului într-o perioadă de maxim 14 zile calendaristice de la data la care a fost adusă la cunoştinţă lipsa conformităţii. Dacă înlocuirea produsului nu este posibilă (nu se pot asigura produse identice pentru înlocuire), atunci clientul are dreptul să ceară reducerea corespunzătoare a preţului sau rambursarea întregii contravalori a produsului neconform.

În cazul reclamării unui defect, perioada de garanţie se prelungeşte cu timpul scurs de la data la care aţi reclamat defecţiunea până la data reparării produsului. În termen de 14 zile calendaristice de la data la care ne-aţi adus la cunoştinţă defectul, produsul în cauză se va aduce la conformitate.

În cazul efectuarii unei reclamaţii în perioada de garanţie, este necesar să prezentaţi produsul defect împreună cu accesoriile aferente şi copia facturii fiscale de achizitie.

Garanţia se pierde în următoarele situaţii: – în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate; – în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat – în cazul nerespectării condiţiilor de păstrare, utilizare şi întreţinere prevăzute în documentaţia care însoţeşte produsul; – în cazul deteriorărilor termice şi mecanice ale produselor, datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

Sesizările/Reclamațiile nu se vor face telefonic, ci vor fi trimise la adresa de e-mail contact@hobbyplanet.ro.

Dreptul consumatorului de retragere, pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014)

Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile calendaristice începând de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor comandate pe https://hobbyplanet.ro

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere alăturat – formular retragere (PDF) folosirea lui nu este însă obligatorie. Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului. Dacă vă retrageţi, vom rambursa suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data primirii si receptiei coletului trimis retur. Rambursarea se va efectua intr-un cont bancar care va fi pus la dispozitia noastra in scris, avand specificate toate datele necesare pentru a efectua viramentul: nume, prenume, banca, cont IBAN.

Politica de retur a produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a comenzii. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Dreptul de retur este valabil doar pentru clientii persoane fizice care au achizitionat produse de la magazinul online https://hobbyplanet.ro conform art. 2 alin.(1) din O.U.G Nr. 34/2014. Returnarea produselor se realizeaza exclusiv prin curier. PFA-urile și persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile.

Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare – persoane juridice (operatori economici *)

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa contact@hobbyplanet.ro.

Persoanele juridice au conditii speciale de retur, conform celor de mai jos:

– perioada de 3 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a produsului / produselor;

– minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnarea;

– completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu);

– produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific – de asemenea in astfel de cazuri se aplica si conditile pentru produsele care nu au drept de returnare);

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala, in maxim 14 zile calendaristice de la receptionarea returului.

Orice operator economic inregistrat la ANAF in baza unui CUI/CIF cu exceptia organizatilor non-profit sau a asociatilor alcatuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociatii de locatari).

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

– baloane folie sau latex care nu se afla in ambalajul original sigilat;

– materiale de training (carti, brosuri);

– produse degradate, cu continut lipsa / diferit fata de cel livrat;

– alte produse care nu pot fi valorificate dupa deschiderea ambalajului original (lampioane zburatoare, fluiere, trompete, etc.);

Consumatorul informeaza Orak Engineering Software Ro S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract printr-o declaratie neechivoca prin orice metodă dorește – mail, poștă, telefon, SMS, verbal.

Consumatorul va suporta costul transportului asigurandu-se ca produsul sau produsele comandate vor ajunge in posesia noastra pentru a efectua receptia acestora, respectandu-se termenul de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/produselor livrate. (art. 14 punctul 1).

Returul produsului sau produselor comandate se va realiza doar prin curier rapid, nu prin postă.

Vanzatorul suporta cheltuielile de retur daca:

– produsul nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.

– produsul nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.

– produsul este nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau coletul prezinta deteriorari la receptie.