Politică de rambursări și returnări

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a comenzii. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Dreptul de retur este valabil doar pentru clientii persoane fizice care au achizitionat produse de la magazinul online https://hobbyplanet.ro conform art. 2 alin.(1) din O.U.G Nr. 34/2014. Returnarea produselor se realizeaza exclusiv prin curier. PFA-urile și persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile.

Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare – persoane juridice (operatori economici *)

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa contact@hobbyplanet.ro.

Persoanele juridice au conditii speciale de retur, conform celor de mai jos:

– perioada de 3 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a produsului / produselor;

– minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnarea;

– completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu);

– produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific – de asemenea in astfel de cazuri se aplica si conditile pentru produsele care nu au drept de returnare);

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala, in maxim 14 zile calendaristice de la receptionarea returului.

Pentru orice informatii suplimentare ne puteti contacta pe adresa de email: office@hobbyplanet.ro