Nota de informare privind protectia datelor personale

DECLARATIA DE CONFIDENTIALITATE

Politica privind confidentialitatea websiteului Hobbyplanet.ro se refera la cookie-urile si paginile web operate de SC ORAK Engineering Software Rom SRL, cu sediul in Sos. Iancului 11, bl.108, ap.5, sector 2, Bucuresti, denumita in continuare Hobbyplanet, respecta prevederile Regulamentului UE 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016, cunoscut sub denumirea de GDPR.

Protejarea datelor Dvs. cu caracter personal este importanta pentru noi.

Hobbyplanet colecteaza datele dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri:

  -  Onorarea comenzilor, temeiul juridic al prelucrarii fiind in acest caz contractual.
  -  Transmiterea de informatii privind produse nou lansate, promotii, concursuri, temeiul prelucrarii fiind in acest caz consimtamantul Dvs. de a primi aceste informari.
  -  In alte scopuri, avand consimtamantul Dvs.

Este posibil sa colectam,folosim,stocam si sa transferam diferite tipuri de date cu caracter personal despre dvs.precum:

- Date de identitate ca:nume, prenume, nume de utilizator

- Date de contact ca:adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de email, numarul de telefon

- Date financiare ca:cont bancar

- Date privind tranzactiile ca:detalii despre modalitatea de plata aleasa, detalii necesare privind achizitionarea produselor/serviciilor furnizare de catre Hobbyplanet

- Date tehnice precum: protocol internet – adresa IP, datele de autentificare, tipul si versiunea de browser, fusul orar, sistemul de operare, tipul de platforma si alte tehnologii sau dispozitive folosite pentru a accesa website-ul

- Datele de profilul ca: numele de utilizator, comenzile dumneavoastra, interesele si preferintele dumneavoastra, feedback-uri, rezultatele sondajelor)

De asemenea, se pot colecta, folosi si stoca date agregate precum date statistice si demografice in orice scop. Datele agregate pot deriva din datele cu caracter personal, dar din punct de vedere legislativ nu sunt considerate date cu caracter personal deoarece acest tip de date nu dezvaluie direct sau indirect identitatea dumneavoastra. Spre exemplu, putem agrega datele de utilizare pentru a calcula procentajul de utilizatori care acceseaza o pagina sau sectiune specifica a website-ului. Cu toate acestea, daca intersectam si corelam Datele Agregate cu datele dumneavoastra cu caracter personal, astfel incat sa fiti identificat direct sau indirect, vom considera si trata datele corelate drept date cu caracter personal ce vor fi folosite in conformitate cu prevederile acestei instiintari de confidentialitate.

Nu colectam nicio categorie speciala de date cu caracter personal despre dumneavoastra (aceasta categorie include detalii cu privire la rasa sau etnie, religie sau credinta, orientare sexuala, optiuni politice si alte informatii sensitive). De asemenea, nu colectam nici o informatie despre condamnarile penale sau infractiuni.

Nefurnizarea datelor cu caracter personal

 

Nu sunteti obligat sa ne furnizati datele Dvs. personale, dar fara acestea nu putem onora comenzile Dvs., respectiv nu va putem tine la curent cu noutatile, promotiile, concursurile / evenimentele noastre etc.

Referitor la datele Dvs. personale aveti urmatoarele drepturi:

- de informare asupra modului in care se utilizeaza datele Dvs. cu caracter personal, chiar de la momentul colectarii acestora;

- de acces la datele Dvs. cu caracter personal, adica de a solicita comunicarea datelor care sunt prelucrate;

- de a a solicita rectificarea datelor Dvs. cu caracter personal;

- de a solicita stergerea datelor Dvs. cu caracter personal;

- de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor Dvs. cu caracter personal;

- de a va opune prelucrarii datelor Dvs. cu caracter personal;

- dreptul la portabilitatea datelor Dvs. cu caracter personal;

- de a va retrage oricand consimtamantul privind prelucrarea datelor cu caracter personal;

- dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in sector 1, B-dul Gheorghe Magheru nr. 28-30, 0318059211 sau 0318059212, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro.

În scopul exercitarii drepturilor sus mentionate va rugam sa transmiteti solicitarea Dvs. la adresa gdpr@hobbyplanet.ro.

Raspunsul la solicitarile privind protectia datelor cu caracter personal va fi transmis in termen de 30 de zile.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC ORAK ENGINEERING SOFTWARE ROM SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre dvs, un membru al familiei dvs. ori o alta persoana.

Prin completarea formularului de inregistrare de pe hobbyplanet.ro, utilizatorul declara ca isi da, in mod expres si neechivoc, consimtamantul ca datele sale cu caracter personal sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre administratorii hobbyplanet.ro in urmatoarele scopuri: Stabilirea contactului cu clientii; Prelucrarea comenzilor; Participarea la concursuri, promotii; Transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc); Transmiterea de oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea hobbyplanet.ro si a tertilor cu care hobbyplanet.ro are relatii de orice natura (inclusiv comerciale) .

Nu sunteti obligat(a) sa furnizati datele. Refuzul dvs. face insa imposibila desfasurarea livrarilor de produse. Comunicari comerciale, altele decat cele privind livrarea comenzilor, se fac numai persoanelor care au consimtit expres, existand posibilitatea renuntarii la aceasta facilitate, prin debifare directa si nerestrictionata.


SC ORAK Engineering Software Rom SRL, în calitate de proprietar al website-ului www.hobbyplanet.ro poate, in orice moment si fara notificare prealabila, sa revizuiasca Politica de Confidentialitate prin actualizarea ei. Asadar, aveti obligatia, periodic, sa vizitati aceasta pagina in vederea luarii la cunostinta a noutatilor aparute in cuprinsul sau.

POLITICA UTILIZARE COOKIES

Acest site foloseste cookies.

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite Cookie-urile?
Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Hobbyplanet.ro pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele per sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Cele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada definita de parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.


Dezactivarea Cookie-urilor din Browser

Cookie-urile pot fi dezactivate din browserele pe care le utilizati. Mai jos gasiti instructiuni referitoare le cookie-uri pentru cele mai cunoscute Browsere:

- Google Chrome

- Mozilla Firefox

- Opera

- Internet Explorer

- Microsoft Edge